Algemene info

Vind hieronder meer informatie over:

Info over het appartementencomplex ‘Balcon del Mar’ en onze appartementen vindt u hier.

Heel wat artikelen als drank, rookwaren,make-up en parfum zijn tax free in Tenerife. Het loont zeker de moeite om in bv. parfumeries te vragen naar de prijs aangezien men dan vaak nog heel wat extra korting geeft. Het prijsverschil met België/Nederland loopt vaak op tot 50%!

Het klimaat in Costa del Silencio is ideaal: in tegenstelling tot vele andere plaatsen in Tenerife – zoals Los Cristianos – is airco overbodig: er is voldoende ventilatie en lichte wind, zelfs gedurende de warmste dagen. Géén gepuf dus!

 

Het openbaar vervoer op Tenerife is zeer goed. Vanuit Costa del Silencio bereik je voor een appel en een ei heel makkelijk verschillende steden als Los Cristianos, Las Americas, Granadilla, Los Abrigo, El Medano, Los Gigantes, …

De prijzen van de tickets kunnen sterk variëren van dag tot dag. Wees alert en kies tickets aan voordelige prijzen. Voor Belgische huurders loont het zeker de moeite om te overwegen om vanuit Charleroi of Maastricht naar Tenerife te vliegen. Vaak is dit een stuk goedkoper dan vanuit Brussels Airport! Uiteraard zijn tickets duurder tijdens de schoolvakanties. Het is vaak interessant lang op voorhand te boeken, of te wachten tot de laatste week.

De reistijd naar de luchthaven in het zuiden van Tenerife (Tenerife South – Reina Sofia Airport) bedraagt ca. 4 à 4,5 uur.

Voor TUI-fly reizigers: u kan nog enkele tientallen euro’s besparen door tijdens de bestelling van de vliegtickets via internet geen TUI-kantoor te selecteren. De tickets worden dan per post opgestuurd in plaats dat u ze gaat afhalen op het kantoor. Deze werkwijze is een stuk goedkoper!

  • Er is een groot warenhuis op ca. 200m (Hermusa)
  • Verschillende kleinere winkeltjes (eetwaren en onderhoud) op minder dan 100m
  • Restaurantje ‘New Flamingo’ (als men het complex buitenstapt onmiddellijk naar links op 100m)
  • Vele restaurantjes en bars allerhande op de grote avenue op 300m, Spaans – Chinees – pizza – pita – frituur – Vlaams, …
  • Verschillende kleine winkels (voeding/huishoudartikelen) binnen straal van 100m, 3 supermercados (warenhuizen) in de gemeente, winkels allerhande: grote steenweg
  • Vlaamse cafés en bieren, low budget bars (ca. € 1 voor frisdrank/bier en € 7 voor middagmenu)

Om de mooiste plekjes op Tenerife te ontdekken kan u een auto huren. De meest voordelige tarieven om betrouwbaar een auto te huren op Tenerife starten reeds vanaf 7 à 12 euro per dag! Meer informatie vind je hier.